Designs of the Time stoffencollecties: discrete luxury

Bijna 20 jaar geleden startte het verhaal van Designs of the Time, een uniek merk in de stoffenwereld. Belgisch én wereldwijd gekend. De bezieling vinden we in Sint-Niklaas, bij Yvan Puylaert en Jan Van Mieghem. Een verhaal over vakmanschap, kwaliteit en meest van al: authenticiteit. 


Elk jaar werkt Designs of the Time aan het ontwikkelen van een unieke, persoonlijke en vooral natuurlijke collectie stoffen. Stuk voor stuk topproducten waarvoor ze samenwerken met de beste weverijen, om zo hun eigen visie van natural, easy living naar buiten te brengen. “Onze collecties zijn een ongoing story”, zegt Yvan Puylaert. “Bij de ontwikkeling van een nieuwe collectie wordt de casual, natural spirit doorgetrokken en aangevuld met vernieuwende elementen zoals structuren, finishings en harmonische kleuraccenten.”

Bij Designs of the Time ligt de nadruk op het natuurlijke aspect, meteen ook de reden waarom de collectie voornamelijk uit linnens bestaat. “Linnen heeft die bijzondere natural spirit die wij willen overbrengen. Stoffen van linnen ondergaan een honderd procent natuurlijk proces, van het verbouwen van het vlas tot het verwerken van de garens en het uiteindelijke weven. Er zit een beleving in onze stoffen. En bovendien is er nog die “touch”, het aanvoelen van het materiaal dat voor ons ook een enorm belangrijk element is voor onze collectie.”


“Linnen heeft die bijzondere natural spirit die wij willen overbrengen. Er zit een beleving in onze stoffen.”


Om de collectie te produceren werken ze enkel samen met de beste weverijen uit België en Italië. Deze weverijen werken met vlas van topkwaliteit, gekweekt in de perfecte natuurlijke omstandigheden, wat de beste kwaliteit van vezel garandeert. “Bij elke productlijn hebben wij een bepaalde kwaliteit voor ogen”, vertelt Jan Van Mieghem. “Met dat eindproduct in gedachten kiezen wij welke weverij daarvoor de beste capaciteiten heeft en bespreken we samen hoe we tot de juiste finishing kunnen komen.”

Yvan Puylaert beschrijft Designs of the Time als ‘discrete luxe’. “Wij willen op een pure, sobere manier en in alle discretie de subtiliteiten van het product naar boven halen. De meerwaarde zit in de subtiele diepgang van de stoffen, het vakmanschap en de kwaliteit. Wereldse producten met veel aandacht voor hoe iets wordt gemaakt, hoe iets wordt geweven, met welke grondstoffen en welke garens.”

De collecties van Designs of the Time dragen onder andere de namen Craftmanship & Structure, Native en Nomad. “De hoofdgedachte is casual & natural, maar onze collecties hebben ook een bereisd karakter en een avontuurlijk aspect. Dat benadrukt de eigenheid, de authenticiteit en het artisanale van Designs of the Time producten.”

Waar andere merken een brede waaier aan producten uitbrengen, gaat Designs of the Time met hun casual & natural living collectie heel nichematig de markt in. “Die doorgedreven profilering is in feite wel uniek in de stoffenwereld”, zegt Puylaert. “Wij trekken met ons verhaal en met onze collecties de wereld in, op zoek naar gelijkgestemden. En we merken dat deze soulmates in de interieurwereld ons verhaal en onze boodschap van beleving erg waarderen.”


Ervaar wat de stoffen van Designs of The Time kunnen doen in jouw interieur in onze toonzaal. Maak een afspraak of kom langs.