Licht- en warmteregeling - Functioneel - Privacy

4,5 miljard jaar, zolang bestaat de zon. Zolang proberen organismes haar ook al te beheersen: door licht en warmte om te zetten in bruikbare energie.

 

De essentie van het beheersen van de zon is in de architectuur niet veranderd, wel de manier waarop. In moderne bouwstijlen en passiefwoningen worden de raampartijen steeds groter, maar het gebruik van rolluiken slinkt net. Ze zorgen voor koudebruggen, of zijn nu eenmaal geen bewijs van pure esthetiek. De meerderheid kiest dan ook voor doeltreffende zonwering om de warmte tegen te houden, het licht te filteren of te verduisteren.

 

Binnenzonwering heeft een dubbel doel: ze houdt een teveel aan licht of warmte tegen én zorgt voor een decoratieve upgrade van uw interieur. Verticale of horizontale lamellen staan u toe om met licht te spelen; een strak eigentijds rolgordijn laat dan weer verschillende gradaties van licht toe, afhankelijk van hun transparant, translucent of verduisterend karakter. Vergeet zeker het overgordijn niet als zonwering. Als ze op de juiste manier gebruikt worden, kunnen technische stoffen perfect de nodige bescherming bieden tegen zon en warmte. Bij elke optie uit een brede variatie aan zonweringssystemen koppelt u het decoratieve aan het functionele in éénzelfde product.

 

" Speel met licht "
 

Verticale of horizontale raamdecoratie laat u spelen met licht. Dat fascinerende effect van de eerste lentezon of die lage winterzon die door de lamellen heen strepen creëert op de muur, heerlijk!