Harmonieus - Subtiele accenten - Eigen bestemming

De Denen noemen het hygge, wij Vlamingen hebben er niet echt een vertaling voor, dus zeggen we maar gezelligheid. Nu de dagen wat korter zijn en de temperaturen lager, snakken we naar die knusheid in huis. Wat hygge in uw leven? Begin met uw interieur!

 

Scandinavische winters zijn donker en lang. Om zoveel mogelijk licht te vangen kiezen ze grote raampartijen en lichtdoorlatende gordijnen. Licht, maar ook kalmte, rust, sereniteit. Daarom gebruiken de oude Noormannen zoveel mogelijk wit, met accenten van pastelkleuren. Steevast neutraal.

 

Scandinaviërs brengen de natuur maar al te graag binnen in huis. Hun favoriete materiaal? Hout. Voor wanden, plafond, vloer en meubelstukken. Een mooi extraatje? Groene planten, groot of klein, in elke mogelijke variant.

 

Een cleane uitstraling, een rustgevend kleurenpalet en natuurlijke materialen vormen samen wat menig interieurarchitect de Scandinavische stijl noemt. Al deze aspecten zitten vervat in onze mood: 004. Niet voor niets de landcodes van Scandinavische landen.

 

" Zwak het robuuste af met tapijt "

 

Bij een Scandinavisch ingerichte kamer ziet u zelden of nooit een tapijt over de gehele vloer. De houten vloer vraagt een andere afwerking die dat robuuste aspect net verzacht. Kies voor een neutraal tapijt.