Artistiek - Gedurfd - Uniek

De 19de eeuw is die van verschillende kunststromingen. Van het strenge en rationele neoclassicisme tot de intuïtie en het gevoel van de romantiek. Daar middenin vierde ook het impressionisme hoog tij. Artiesten baseerden hun werk op waarneming maar werden tijdens de creatie overladen door indrukken van licht, kleur en schaduw. Typisch voor toen is de aandacht voor tinten, effecten en de beleving van het moment. 

 

Er ontstond een ideaalbeeld van de kunstenaar als schepper en genie. Hij kon zijn geniale subjectiviteit in alle vrijheid vormgeven. Zijn werk was artistiek, uniek en vaak gedurfd. En hijzelf avant-garde. 

 

Dit alles evenzo voor deze eigenzinnige mood, die licht revolteert tegen academische standaarden. 19 is frivool met gedurfde klassiek-moderne toetsen.

 

" Bepaal zelf de stemming van het moment in uw interieur "

 

Ramen zijn een ideaal medium voor het bepalen van de stemming in een ruimte. De wisselwerking die ramen en raamdecoratie hebben met dag of nacht, ochtend of avond, zon of regen, open of gesloten bepaalt de toon van het moment. Door die wisselwerking is het resultaat nooit hetzelfde, altijd verrassend en … impressionistisch artistiek.