Klasse - Luxestoffen - Exquis

De Golf van Napels herbergde de bakermat van luxe: het Romeinse rijk. Dit prachtdecor werd de uitvalsbasis voor een rijk en decadent leven. Exuberant vertoon van luxe was kenmerkend voor de periode.

 

Rijkdom moesten en zouden ze laten zien. Heerlijke feestmaaltijden, dure stoffen, weelderige gewaden, schitterende juwelen en overdadige gala’s, maar bovenal: prachtig ingerichte villa’s. Slaapkamers werden zacht en warm ingericht; sfeervolle woonkamers vormden het hart van de woning. Mozaïeken kleurden de anders kale muren. Goudtinten waren eyecatchers.

 

Romeinse villa’s vormden de inspiratiebron voor onze mood: de Romeinse één. Deze mood neemt ons mee op een reis naar de bron van pracht en praal. In één karakter zitten zowel smaak, luxe als verfijning vervat. In één sfeer komen de meest geraffineerde materialen en technieken samen.

 

" Speel met contrasten "

 

Een bombastisch tapijt in het midden van de kamer? Kies voor een minimalistische inrichting errond. Werk met contrasten. Verkiest u een donker interieur, zorg dan voor voldoende lichtinval en subtiele raamdecoratie. Combineer warm en koud, in de kleuren van de muurverf of decoratie.