Brute materie - Imperfecties - Naturel

De 18de eeuw was er één van evolutie, maar vooral van revolutie. De periode kenmerkte zich door sterke expansiedrift. De Fransen vergewisten zich van hun macht op het Europese vasteland, terwijl de Engelsen hun technische kennen en kunnen bewezen.

 

In 1764 bracht James Hargreaves de industriële revolutie op gang. Zijn Spinning Jenny transformeerde de textielindustrie. Spinnen met de hand, maar toch aanzienlijk sneller. Het prille begin van automatisatie zoals we ze nu kennen.

 

Subtiliteit lag niet in de aard van de heersers van dat moment, maar des te meer in de materiaalkeuze van het gepeupel, die getuigt van sobere diepgang. Authenticiteit troef met natuurlijke stoffen uit wol en katoen. Puur, ook qua kleur.

 

Een natuurlijke spirit overheerst. Ook in onze mood 1764. Robuuste stoffen worden afgewerkt met vernieuwende finishings. Zacht combineren we met harmonieuze kleuraccenten. Hoe nonchalant of bruut ook, het blijft altijd classy.

 

" Strak maar resoluut nooit alledaags "


Linnen en wollen stoffen die in golfplooi gestikt zijn, vormen een stijlvolle achtergrond in elk interieur. Akoestisch absoluut een meerwaarde en qua sfeer en gezelligheid beslist een tien. Door de soberheid en warmte van deze stoffen komen alle accenten in uw interieur volledig tot hun recht. Deze brute materie creëert een samenspel van strak, maar toch ook sfeervol.