Minimalistisch - Regelbaar contact - Kwaliteit

In de tijd van de Romeinen werd glas, of glesum in hun woorden, puur aanzien als een kunstobject. Niemand die erbij stilstond dat het potentieel zoveel groter was. Pas in het jaar 1200 dook glas voor het eerst op in de ramen van gebouwen. Toen nog een echt luxemateriaal, nu een evidentie.

 

De kennis en kunde om grote glaspartijen te vervaardigen was echter nog ver zoek. De gemiddelde middeleeuwer moest het dan ook stellen met open venstergaten, met heel af en toe geïmproviseerde afdichtingen. Ideaal voor ventilatie, net iets minder voor de warmte.

 

Vanaf 1200 evolueert het idee achter het gebruik van glas. Meer en meer hecht de architectuur belang aan het zicht naar buiten en de lichtinval binnen. Onze voorkeur voor grote raampartijen is dan ook allesbehalve toeval.

 

Combineer grote vensters met minimalistische raamdecoratie, die daarom niet minder mooi of functioneel hoeft te zijn. Ze laat voldoende licht binnen en houdt de zon, indien gewenst, buiten.

 

" Transparantie troef, tenzij u privacy verkiest "


Rolgordijnen op XXL-formaat accentueren uw grote raampartijen. Ze laten natuurlijk daglicht binnen overdag en houden de zon tegen wanneer u dat wenst. Ze vermijden nieuwsgierige blikken van buitenaf en garanderen uw privacy. Kies zelf de transparantiegraad en het kleurenpalet dat past bij uw raam, maar vooral ook binnen uw totaalinterieur.