We willen ons huis met anderen delen

We willen ons huis met anderen delen

Boeken in overvloed, een open bureau bezaaid met documenten: Lieve en haar man Piet zijn net met pensioen, maar zitten lang niet stil. Hun hobby's en engagement in het verenigingsleven vertalen zich in een eclectisch interieur dat gastvrijheid en warmte uitstraalt.

De woning van Lieve Blondeel en haar man Piet Blomme ademt cultuur. De boeken van Lieve hebben een prominente plek in de overvolle boekenkasten en de huiskamer doet vaak dienst als vergaderplaats. “We zijn altijd al geëngageerd geweest in het verenigingsleven. Huismussen zijn we dus niet en tijd om lang te genieten van ons interieur is er evenmin. Als we thuis zijn, is Piet niet weg te slaan van zijn bureau, zijn pc en de bergen documenten. Ik geniet op die momenten liever van achter mijn strijkplank van een spannende misdaadreeks (lacht). De inrichting is een compromis van smaken. Piet kreeg zijn meubelen in massief eik, terwijl ik de woonkamer eerder eigentijds inrichtte.”

 

" Grootmoe, wat heb jij mooie vlaggen! "


Voor Lieve en Piet zal hun nieuwbouwwoning uit 1986 altijd een plek zijn voor iedereen. De woning straalt gastvrijheid en warmte uit en dat is wat het koppel wil delen met anderen. Toch voelen beiden aan dat er samen met hun pensioen een kantelmoment is gekomen. En dat betekent: tijd om hun interieur aan te pakken. “In onze zoektocht naar inspiratie laten we ons het liefst bijstaan door interieuradviseurs. Dat hebben we ook gedaan. Ons huis is eerder ongewoon van indeling, waardoor uitgekiend maatwerk absoluut aan de orde was. Heb je onze overgordijnen met bloemenprint al gezien? We hadden wat tijd nodig om ons over dat idee te bezinnen, maar wat zijn we nu tevreden! En onze kleindochter zei: "Grootmoe, wat heb jij mooie vlaggen". De gordijnen brengen het buitengevoel naar binnen: een droom!” 

huis-delen-01 We willen ons huis met anderen delen
huis-delen-01 We willen ons huis met anderen delen
huis-delen-01 We willen ons huis met anderen delen
huis-delen-01 We willen ons huis met anderen delen