Genieten van pensioen

Genieten van pensioen

Ria en Leo zijn gepensioneerd en wonen op een appartement in het centrum van Knokke. Ze houden van rust in huis, veel beweging buiten en een druk sociaal leven. En daar stemmen ze hun interieur volledig op af.

Zicht op zee en het centrum van Knokke op wandelafstand: in het leven van Ria Depauw en Leo Stockman ligt de focus op maximaal genieten. Dat merk je ook in hun appartement. Het gepensioneerde koppel beperkt het onderhoud van hun woning tot een minimum met een smaakvol, sober interieur. Ria: “We houden van een strakke, moderne inrichting in combinatie met warme kleuren en materialen. Behalve verse bloemen en enkele planten, vind je in ons appartement niet veel decoratie. We willen genieten van ons pensioen en daar gaan we ver in. We zijn dagelijks veel in beweging, houden er een druk sociaal leven op na en willen niet veel tijd ‘verliezen’ aan het onderhoud van onze woning.”

 

" Genieten van interieur "


Ria en Leo zijn geen huismussen, maar als ze thuis zijn, genieten ze van de rust. “Als we 's ochtends wakker worden, maken we vanuit de slaapkamer meteen contact met de zee. Dat stemt ons rustig. Overdag is er voor senioren in Knokke altijd wel iets te doen en 's avonds na zes uur keert de rust terug. Dan genieten we van ons appartement.” De inrichting verandert niet veel ten huize Depauw-Stockman. Kwaliteit en duurzaamheid zijn prioritair bij het maken van keuzes. Naast de taupe lederen zetel en moderne tafel met briquekleurige lederen stoelen zijn ook de parelwitte overgordijnen een blikvanger. “De subtiele streep in de gordijnen gaat mee met de beweging van de golven en als je de gordijnen sluit, reflecteert de lichte glans in het appartement. Dat is mooi.”

genieten-01 Genieten van pensioen
genieten-01 Genieten van pensioen