Bloggen, pinnen en The Sims

Bloggen, pinnen en The Sims

Tyyli laat zich graag inspireren door jonge creatievelingen. Marlies is de gedreven blogster van goldenmirrorsandpinkbows. We vroegen haar om voor ons te omschrijven wat interieur en wonen voor haar betekent....

Waar denk ik aan als ik de woorden decoratie en interieur hoor? Aan veel blijkbaar! Toen mij gevraagd werd om voor deze website een tekstje neer te pennen, verraste het mij hoeveel een mooi interieur voor me betekent. 

 

" Als kind al kon ik me urenlang bezighouden met het inrichten van mijn Barbiehuis "

 

Wat later decoreerde ik oneindig veel huizen in het populaire spelletje The Sims. Ik moest niet letten op geld noch op ruimtelijke beperkingen. Een te kleine woonkamer? Geen probleem, met enkele muisklikken was mijn living drie keer zo groot. Ondertussen heb ik heel wat studentenkoten versleten en momenteel woon ik in een klein huisje in Gent. Het gaat helaas niet meer zo makkelijk om mijn woonkamer te vergroten, maar het is des te leuker geworden om te experimenteren in een echt huis. Mijn huisgenote wordt gek van alle decoratiespullen die ik binnen sleur, maar ik vind het zalig om ons huisje aan te kleden. Dat heeft vast verband met mijn passie voor mode, want mezelf ‘aankleden’ in prachtige stoffen, printjes en het geheel afwerken met wat goedgeplaatste accessoires vind ik meer dan geweldig! Voor mijn blog, waar ik hoofdzakelijk met fashion bezig ben, probeer ik altijd en overal inspiratie op te doen. 

 

" het komt maar al te vaak voor dat die inspiratie ontspringt uit een prachtig ingerichte kamer, een tegelpatroon of een leuke stof "

 

Op mijn blog zelf deel ik vooral mijn outfits, merken die me inspireren, trends of deel ik een stukje uit mijn (blog)leven. Het schrijven, het uitdenken van ideeën en het maken van foto’s doet me elke dag plezier en is dé perfecte creatieve uitlaatklep!

 

Op mijn blog deel ik zelden iets over interieur, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat ik er online niet mee bezig ben. Een paar jaar geleden vond ik mijn weg naar Pinterest, waar ik al jaren foto’s van prachtige huizen en kamers bijeen verzamel. Het is hét perfecte platform om erachter te komen wat je al dan niet mooi vindt. Na een aantal jaren ‘pinnen’ komt de stijl die ik graag zie heel goed naar voor: een tijdloos minimalistisch-Scandinavisch interieur met een warme relaxte sfeer. Hout speelt een belangrijke rol en ook kopertinten mogen niet ontbreken. Voor mijn blog heb ik veel licht en witte achtergronden nodig, zodat ik alles mooi kan fotograferen, dus grote ramen zijn een must. Al mogen lange gordijnen niet ontbreken om af en toe wat meer privacy te creëren. Om alles in balans te houden, wil ik in de woon- en slaapkamers grote tapijten op de grond en open kasten waarin onze boeken, muziek en reis-souvenirs in te vinden zijn. Planten, van cactussen tot grote kamerplanten, zijn ook belangrijk. Ze geven een kamer de juiste ‘touch of green’ en de nodige frisheid.

 

" Mijn droominterieur zit dus al in mijn hoofd, nu alleen nog het perfecte huis vinden! "

 

Ben je zelf op zoek naar welk interieur het beste bij jou past of wil je een kamer herinrichten, maak een online inspiratie-bord op Pinterest of knip mooie foto’s uit magazines en hou ze bij in een mapje of boekje. Zo ontdek je gaandeweg wat nu echt helemaal jouw ding is.
Oh, en het is nog leuk om te doen ook! 

marlies-neerinck Bloggen, pinnen en The Sims
marlies-neerinck Bloggen, pinnen en The Sims
marlies-neerinck Bloggen, pinnen en The Sims
marlies-neerinck Bloggen, pinnen en The Sims
marlies-neerinck Bloggen, pinnen en The Sims
marlies-neerinck Bloggen, pinnen en The Sims
marlies-neerinck Bloggen, pinnen en The Sims
marlies-neerinck Bloggen, pinnen en The Sims
marlies-neerinck Bloggen, pinnen en The Sims